Araba kullanmayı öğrenenler için en zor kısım araba park etme konusudur. Çünkü bir otomobilin temel çalışma mekanizmasını anlayarak onu hareket ettirmek, onunla ilerlemek genellikle bir kaç alıştırmadan sonra mümkün olurken park etmek oldukça zorlayıcı olabilir. Peki, kolayca park etmek için neler yapmak gerekir, park etme teknikleri nelerdir?

Geri Geri Park Etme Tekniği
Arabanın aynalarını kullanarak geri vitesle aracı geri ilerleterek iki araç arasına ya da söz konusu mesafenin geçerli olduğu bir alana park edebilirsiniz.

Paralel Park Etme Tekniği
Arka arkaya sıralanmış iki araç arasındaki boşluğa arabanızı park etmenin en kolay yolu paralel parktır. Bu yöntem için öndeki aracın aynaları ile kendi arabanızın aynalarını paralel olacak şekilde hizalayın. Ardından 30-40 derecelik bir açı ile geri ilerleyerek boşluğa doğru girin. Arabanın ön tarafını kurtardığınızı fark ettikten sonra direksiyonu tam tersi yöne çevirerek arabayı düzleyin. Arabanız düz bir biçimde iki araç arasına girdikten sonra da ileri- geri ilerleyerek diğer araçların da kolayca çıkabileceği mesafeyi bırakarak park etmeyi tamamlayın.


Düz Park Etme Tekniği
Genellikle park yeri sorunun olmadığı geniş alanlarda kullanılan en kolay park tekniğidir. Arabayı ön kısmında hedeflediğiniz noktaya sokar ve park etmeyi tamamlarsınız. Bu teknikle park ederken diğer araçların çıkıp çıkmayacağına dikkat edin.

Park Etmekte Zorlanıyorsanız Bunları Deneyin!
  • Henüz yeni araba kullanmayı öğrendiyseniz ve park etmekte zorlanıyorsanız mutlaka geniş geniş park edebileceğiniz alanlar bulmaya çalışın. Park etmek istediğiniz yerde böyle geniş alan bulamıyorsanız biraz ilerleyip, farklı bir yere park ederek biraz yürüyebilirsiniz. Risk almaktansa öğrenene kadar ve yeterince pratik yapana kadar böylesi daha iyi olacaktır.
  • Bulduğunuz park yerine arabanızı sığdırmakta çok zorlanıyorsanız çevrenizden yardım istemeye çekinmeyin. Güvenilir kişilerden yardım istemeye özen göstererek sizin için park etmelerini ya da size yol göstermelerini rica edebilirsiniz. Siz, aynalarla görmeyi öğrenene kadar ya da pratik bir biçimde park etme alışkanlığı kazanana kadar bu yardımlar çok işinize yarar.

    Park Etmeyi Öğrenmek İçin Neler Yapabilirsiniz?
    Arabayı kullanmayı öğrenmek, büyük ölçüde park etmeyi geliştirme kısmını kapsar. Yani trafik hakimiyeti, direksiyon hakimiyeti ve park etme yöntemleri bir bütün olarak pekiştirildiği zaman, gerçekten araba kullanmayı öğrenmiş sayılırsınız. Peki, park etmekte zorlanıyor ve bir türlü öğrenemiyorsanız nasıl bir yol izleyebilirsiniz?
  • Öğrenme pekiştirme ile olur. Park yöntemleri konusunda size yardımcı olacak bir yakınınızdan ya da profesyonel bir eğitmenden ders alın. Farklı durumlarda, farklı pozisyonlarda, farklı açılarda nasıl park edeceğinizi öğretmesini isteyin. Bir tekniği bir kaç kez tekrarlayarak ezberleyin, pekiştirin.
  • Başkalarını park ederken izleyin. Nasıl manevralar yapıyor, nasıl park ediyor takip edin.
  • Park etme tekniklerini geliştirmek aslında arka, yan açıları görmenizi sağlayan aynalarla görme alışkanlığını geliştirmeye bağlıdır. Bu nedenle aynaların hangi açılardan hangi noktaları görmenizi sağladığını öğrenin ve alıştırma yapın.

En kolay araba park etme teknikleri (paralel park ,geri park,düz park ) Nasıl Yapılır

 
Telif : Copyright © 2015. Ehliyet ve Src Videolu Ders Anlatımı - Tüm Hakları Saklıdır
Tema Tasarımı : Manaycafe